Bron: Petful.com

Internet Katten festival is populairder dan Burning Man


Toen Joel Shepard begon met de verkoop van kaartjes voor een internet katten video festival was hij niet zeker hoeveel interesse er zou zijn buiten de kat fanatici om.

Shepard, video curator in San Francisco Yerba Buena Center for the Arts, was verbaasd toen de tickets binnen een maand uitverkocht waren. Natuurlijk is het op het internet elke dag een katten video festival. Toen Google’s computer wetenschappers 16.000 processors instelden om YouTube te bestuderen begonnen deze onmiddellijk te zoeken naar en het identificeren van katten….

Het festival begon met een 90 minuten durende collectie van ‘viral’ katten videos. Annika Bastacky, 26, en Mark Gabriel, 29, kwamen om de film te bekijken ondanks dat Gabriel is eigenlijk allergisch is voor katten. Jezus, is het moeilijker om kaarten te krijgen voor dit festival dan Burning Man,” zei Bastacky, rondkijkend in een uitverkocht theater.

De film begon. Het was gewijd aanCecil de Leeuw.’ Het eerste hoofdstuk was Drama” en begon met een video van een kat die een hond in het zwembad duwt. Dan is een reeks van katten die vechten met bananen.

Daarna werd het echter al snel serieuzer. Veel videos waren professioneel geproduceerd met als doel ze viraal te laten gaan. Kattenvideo’s zijn inmiddels een industrie geworden en worden nu zelfs gemaakt door professionele teams.

 

Meer bizarre artikelen? 🙂

Jullie reacties