Bron: Mark Warner

Uber rit van 50km kost 640$


Bonnie Lieb verwachtte wel dat ze iets meer zou moeten betalen voor een Uber rit van haar huis naar het vliegveld 50km verderop. Aangezien haar auto nog steeds door de sneeuw ingegraven was en haar straat eveneens door de sneeuw onbegaanbaar was stemde ze toe om 4,4 keer het normale Uber tarief te betalen.

Buren hadden haar gezegd dat een Uber rit naar de luchthaven doorgaans zo’n 50 tot 70 dollar kost. Bonnie dacht dus uit te komen op ongeveer 250$ voor de trip. Ze moest wel aangezien ze naar Denver moest vliegen voor een belangrijke meeting met een klant.

Lieb was blij toen ze eindelijk door de security checks van het vliegveld heen was tot ze haar mail opende. Daarin vond ze een factuur van 640,90$ voor de Uber rit. “Ik viel bijna flauw.”

Uber zegt dat er geen sprake is van een misverstand. Lieb had de duurste SUV service besteld. Het basisbedrag voor die rit was 144,76$ in plaats van de 50$ die een Uber X rit zou kosten. Maal 4,4 plus 4$ airport charge kwam het bedrag neer op 640,90$.

Uber zegt wel dat de trip in de boeken gaat als een van de duurste.

Zie hieronder de Uber factuur:

Schermafbeelding 2016-01-27 om 12.57.52

Bron: Bonnie Lieb

 

Meer bizarre artikelen? 🙂

Jullie reacties