Afgehakte voeten in schoenen blijven maar aanspoelen op strand


Sinds 2007 zijn zestien afgehakte voeten in schoen gevonden op stranden in British Colombia, Canada en Washington State.

De meeste waren rechtervoeten en ze droegen allemaal sportschoenen of hiking schoenen. Eerder deze week is er weer een aangespoeld.

Charlotte Stevens was in British Columbia met haar man een standwandeling aan het maken. Haar man zag een schoen in het zand. Nadat ze het beter bekeken bleek er een afgehakte voet in te zitten.

De lijkschouwer kon niet precies dateren hoe lang de voet in het water heeft gelegen. Het exacte model van de schoen is echter pas na maart 2013 uitgekomen. Dit geeft aan dat de voet van een vermist persoon na die datum is.

Geschiedenis wijst echter uit dat de identiteit vrijwel onmogelijk te achterhalen is. De eerste twee rechtervoeten werden binnen slechts 6 dagen na elkaar in British Columbia gevonden. Dit is volgens de politie verdacht aangezien de kans om een afgehakte voet te vinden erg klein is. Het jaar daarna werden er nog eens vijf voeten gevonden.

Er wordt gespeculeerd over slachtoffers van de tsunami in 2004, drugs dealers, serie moordenaars en mensensmokkelaars.

De wetenschap is echter met een meer plausibele verklaring gekomen. Als een lijk in het water drijft wordt het onderworpen aan de duw en trekkracht. Hierdoor vallen de botten van handen en voeten vaak als eerste van het lichaam af.

Meer bizarre artikelen? 🙂

Jullie reacties