Zoekmachine website toont foto’s gemaakt door gehackte webcams


Ooit afgevraagd of je webcam te hacken is? Ze zijn niet alleen te hacken maar er is nu ook een zoekmachine website die foto’s laat zien die zijn gemaakt door gehackte webcams. Er zijn overal foto’s van te vinden, van babykribbetjes tot keukens en laboratoriums.

De zoekmachine Shodan kan zichzelf toegang geven tot webcams die niet beveiligd zijn met het ‘Real Time Streaming Protocol,’ en zo video en foto’s delen. Volgens een beveiligingsexpert zijn dat miljoenen webcams. De fabrikanten doen niets aan het probleem aangezien dat ze geld en energie kost. Veel gebruikers hebben geen idee dat hun webcam gehackt kan worden. Een simpele oplossing is echter een wachtwoord op de webcam plaatsen.

Overheden zijn aan het bekijken of fabrikanten kan worden verplicht om de internet beveiliging van dergelijke apparaten als webcams, auto’s en medische producten kan worden opgedragen. Een onafhankelijke organisatie geeft inmiddels advies over de veiligheid van dit soort producten. Onze afhankelijkheid van de nieuwe ‘Internet of Things’ apparaten groeit volgens een expert harder dan de mogelijkheid om ze te beveiligen.

Meer bizarre artikelen? 🙂

Jullie reacties