Gier uit Israël gevangen genomen op verdenking van spionage


Een gier die de grens tussen Israël en Libanon over vloog is daar gevangen genomen op verdenking van spionage. Deze verdenking kwam tot stand omdat de gier een gps-chip van de Universiteit van Tel Aviv droeg. De gier was juist vrijgelaten om het teruglopen van de gierenpopulatie in Israël tegen te gaan.

De Israëlische krant Haaretz schrijft dat het niet de eerste keer is dat inwoners van Zuid-Libanon vogels die voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt als spionnen zien.

De vogel zou zijn vrij gelaten nadat men geconstateerd had dat deze geen afluister- of andere spionage apparatuur bij zich droeg, maar de Israëlische onderzoekers hebben de gier sindsdien niet meer kunnen volgen.

Vogels zijn overigens niet de enige dieren die voor Israëlische spionnen worden aangezien. Terreurorganisatie Hamas heeft geclaimt een dolfijn te hebben gevangen die voor Israël zou spioneren en toen afgelopen jaar een Duitse toerist tijdens het duiken in Egypte werd doodgebeten door een haai gingen er stemmen op dat deze haai zou zijn getraind door Israël om de Egyptische toeristische industrie te schaden.

Meer bizarre artikelen? 🙂

Jullie reacties