Bron: Wikipedia

Uber experimenteert met kinderspeeltje om agressief gedrag te voorkomen


Uber is in North Carolina (VS) begonnen met een experiment om te zorgen dat dronken passagiers haar chaffeurs niet agressief benaderen of op een andere manier lastigvallen. Men laat hiervoor kinderspeelgoed, een ‘Bop It’, achter op de achterbank. ‘Bop It’ is een apparaatje met een luidspreker en verschillende knoppen, hendels en andere mechanismen, het apparaat vertelt de speler welke knop wanneer moet worden ingedrukt, of welke handeling moet worden uitgevoerd en deze orders volgen elkaar steeds sneller op, totdat de speler een fout maakt. Waarna het spel van voren af aan begint

Bij Uber hoopt men dat het spelletje dronken passagiers zo bezig houdt dat ze niet meer in staat zijn om op wat voor manier dan ook de chauffeurs lastig te vallen. Nu zult u zich mogelijk afvragen: waarom worden dronken passagiers niet gewoon geweigerd zoals normale taxi-chauffeurs soms doen? Wel, Uber heeft juist specifieke advertenties gericht op dronken feestgangers in de zin van: ‘heeft u te diep in het glaasje gekeken? Met Uber komt u veilig thuis.’ Dronken passagiers blijken een belangrijke inkomstenbron voor het bedrijf.

Op internet zijn vrij veel filmpjes te vinden van dronkelappen die agressief gedrag vertonen tegen chauffeurs van de taxidienst en men hoopt deze trend de kop in te drukken. In Seattle (VS) is Uber een ander expiriment gestart door een spiegelraam te plaatsen tussen de chauffeur en passagiers. Uit onderzoek zou blijken dat mensen zichzelf beter in de hand houden als zij hun eigen spiegelbeeld kunnen zien.

Meer bizarre artikelen? 🙂

Jullie reacties